Eriksen prelazi u Zauber

Izvor: Autoportal.rs, 05.Nov.2014, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eriksen prelazi u Zauber

Vozač kojem je ova sezona bila debitantska u Formulu 1 bi za narednu godinu ostao bez angažmana i to ne svojom krivicom. Ali Šveđanin je uspeo i pre poslednje trke da sebi obezbedi mesto u F1 ekipi i za sledeću sezonu.

Markus Eriksen će u sezoni 2015. voziti za tim Zaubera. Švedski pilot je ove sezone vozio za tim Katerham i to bez velikog uspeha kao uostalom i čitava ekipa koja je odustala od daljeg takmičenja ove godine.

"Božić je ove godine došao >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << ranije za mene. Nakon turbulentne nedelje sa Katerhamom ovo je najbolji poklon koji sam u životu dobio," sijao je od sreće Eriksen.

"Zauber mi je ponudio mesto za narednu sezonu, ukazali su mi poverenje, i zbog toga sam jako ponosan. To će biti veliki izazov za mene i daću sve od sebe da napredujem kao vozač," dodao je mladi Šveđanin.

Još uvek nije poznato ko će biti timski kolega Eriksena. Kao najizglednija opcija pominje se Giedo van der Garde.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.