Enigma koja menja oblik FOTO

Izvor: B92, 04.Mar.2024, 18:49

Enigma koja menja oblik FOTO

Pininfarina je predstavila novi hibridni električni konceptni automobil, koji menja oblik prema potrebi.

Enigma GT ima vetrobransko staklo sa AR (Augmented reality) i prozore koji se podižu i služe kao vrata automobila.

Može da prilagodi delove karoserije različitim uslovima, tako da pri većim brzinama Enigma GT suptilno menja oblik da bi bio aerodinamičan i smanjio otpor vazduha.

Očekuje se da će imati maksimalnu brzinu od 250 km/h, ubrzanje od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 0 do 100 km/h za oko četiri sekunde i bateriju kapaciteta 10 kWh.

Može da primi do četiri osobe i ima središnji zadnji raspored motora kao klasični Ferrari. Pogon je na vodonik, a uparen je sa elektromotorom na prednjoj osovini.

Trebalo bi napomenuti da je ovaj automobil, za sada, samo virtuelna dizajnerska studija - ali kompanija planira da dalje razvija koncept za svoju 95. godišnjicu 2025. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.