Elon Mask: Tesla će do 2017. imati domet od 965km

Izvor: MojAuto, 28.Sep.2015, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Elon Mask: Tesla će do 2017. imati domet od 965km

Direktor kalifornijske firme luksuznih električnih automobila Tesla Motors, Elon Mask saopštio je da će automobili njegove kompanije do 2017. godine imati domet od 965km, a do 2020, 1.166km.

Trenutno, najveći domet koji pruža Tesla "model S" je 482km, a Mask je nove planove njegove firme objavio u intervjuu na danskoj televiziji.

Tokom razgovora je takođe rekao da će "Autopilot" program njegove firme biti

Prodajete polovni automobil?

Postavite >> Pročitaj celu vest na sajtu MojAuto << besplatan oglas.

dostupan mušterijama do kraja oktobra. Ove objave su u sklopu promocije dugo očekivanog, drugog modela firme, električnog krosovera "model X" koji će sa isporukama krenuti 29. septembra.

Proširenje svoje palete proizvoda je ključno za mladu kompaniju pošto su se automobilski giganti poput Mercedesa i Audija na ovogodišnjem Salonu u Frankfurtu novim električnim konceptima uključili u borbu u ovom segmentu kojim je poslednjih nekoliko godina bez konkurencije dominirao Tesla Motors.

Nakon "modela X", 2016. sledi i svetska premijera najjeftinijeg modela firme - "modela 3".

VIDEO> Elon Mask: "Autopilot" stiže za mesec dana:

Nastavak na MojAuto...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MojAuto. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MojAuto. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.