Električni automobili u Srbiji: Egzotika ili realna alternativa benzincima i dizelašima? VIDEO

Izvor: B92, 18.Okt.2022, 11:31

Električni automobili u Srbiji: Egzotika ili realna alternativa benzincima i dizelašima? VIDEO

U 2021. godini prodato je 113 električnih vozila od čega je 71 putničko, a 41 lako komercijalno. U odnosu na 2020. kada je prodato 30 putničkih električnih vozila, porast je očigledan.

Rotacija i zadnjih točkova, utapajuće brave koje se same izvlače i uvlače dodirom, 523 konjske snage, neke su od karakteristika luksuznog električnog automobila koji košta preko 170 hiljada evra.

- Uključi ga.

- Već je uključen.

- Ne čuje se ništa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
- Zato što je električan i on ne proizvodi nikakve zvukove.

Ekrani skroz sa leva na desno. U tri ekrane je podeljeno sve, tako da svaki ekran radi zasebno. Navigacija nikad veća. Navigacija je ono što je svima WOW factor.

Brzinu 100 km na čas, automobil postiže za 4 sekunde, a baterija se isprazni nakon pređenih 700 km.

Najbolje, najmodernije i najglamuroznije što auto-industrija u ovom trenutku može da ponudi, izloženo je na manifestaciji "CAR SHOW" u TC Galerija u Beogradu. Svoj omiljeni model automobila, posetioci mogu da isprobaju na test vožnji.

Najskuplji automobil na izložbi automobila u "Galeriji" je BMW M4CSL, koji ima 550 konja, prodat je za 185 hiljada evra. Inače, to je jedan od svega 1000 primeraka, koliko je ukupno proizvedeno.

Pogledajte prilog TV Prva sa ove manifestacije:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.