Električni Polestar 2 napada Teslin Model 3

Izvor: B92, 04.Jan.2019, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Električni Polestar 2 "napada" Teslin Model 3

Polestar je najavio svoj drugi model. Za razliku od prvog koji ima hibridni pogon, Polestar 2 je čisto električni automobil.

Nakon osamostaljenja kompanije Polestar, koja je pod okriljem Volvoa bila zadužena za doradu serijskih modela švedske automobilske marke, najpre je krajem 2017. predstavljeno je prvo vozilo novog brenda, Polestar 1.

Reč je o kupeu sa konfiguracijom sedišta 2+2 i hibridnim pogonskim sistemom ukupne kombinovane snage 600 ks i maksimalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obrtnog momenta 1.000 Nm.

Drugi model sa značkom brenda Polestar je sportska limuzina sa 4 vrata i čisto električnim pogonom.

Najavljujući Polestar 2, proizvođač je objavio i prvu tizer fotografiju na kojoj se vidi zadnji deo automobila iz ptičje perspektive i otkriva dizajn stop svetala sa LED trakom koja se prostire čitavom širinom vozila. Zadnji deo automobilima karakteriše veliki zakošeni prozor, u "fastback" stilu.

Polestar je objavio i preliminarne specifikacije ovog modela, navodeći da će automobil imati oko 400 ks i autonomiju u vožnji od oko 480 km.

Prema svemu navedenom, Polestar 2 će na tržištu biti rival Teslinom Modelu 3, a videćemo da li će uspeti da mu cenovno parira.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.