Eau Rouge kroz godine

Izvor: Autoportal.rs, 02.Sep.2014, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Eau Rouge" kroz godine

Prošle nedelje smo na trci u Belgiji videli dosta uzbuđenja a tokom svakog kruga publici je sigurno najzanimljiviji prolazak bolida kroz čuvenu krivinu "Eau Rouge". Evo kako su je bolidi i vozači "npadali" tokom proteklih godina.

Formula 1 je sport koji se večito menja i evoluira, česte su promene pravila, motora, šasija pa stoga skoro svake sezone bolidi izgledaju drugačije i drugačise ponašaju na stazi.

Ono što je konstantno jesu vozači, barem nekih 10-ak >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << godina koliko traje prosečna karijera F1 pilota, i staze. Dok neke od njih menjaju svoju konfiguraciju, druge, kao što je legendarna Spa-Frankoršamp, ostaju iste.

U Belgiji se nalazi čuvena krivina "Eau Rouge" u koju se ulazi pod punim gasom. Evo kako je taj ulazak izgledao ranijih godina, viđen kroz kamere na bolidima Mihaela Šumahera, Nelsona Pikera, Huana-Pabla Montoje, Mike Hakinena i drugih.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.