EVO GDE MOŽETE NAPUNITI VAŠ ELEKTRIČNI AUTOMOBIL: Spisak i lokacije EV punjača u Beogradu i Srbiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Maj.2023, 12:21

EVO GDE MOŽETE NAPUNITI VAŠ ELEKTRIČNI AUTOMOBIL: Spisak i lokacije EV punjača u Beogradu i Srbiji

Kako vozila na električni pogon uzimaju sve više maha u svetu,tako se i kod nas sve više naših sugrađanana okreće vozilima na hibridni električni pogon.Da li ste se možda zapitali gde možete naći punjače za električne automobile?

Stanice za punjenje električnih automobila u Srbiji se mogu naći na različitim lokacijama – od velikih tržnih centara do auto puta. Postoje i privatni punjači, međutim, mali je broj onih koji su se odlučili da priušte sebi kućni punjač >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za električni automobil, pogotovo u našoj zemlji.

Punjenje električnog automobila je poprilično jednostavno, isplativo i brzo, naročito kada ste priključeni na punjač kod kuće. I iako vozači električnih automobila u svetu primarno svoja vozila pune u svom domu, stanice za punjenje kao i javni punjači su sve više dostupni, naročito u svetu, ali i Srbija polako ide za njima. Ne, nemojte se obeshrabriti i reći da u Srbiji infrastruktura nije dobro razvijena. Prisetite se samo kako je bilo u godinama koje su za nama, pa uporedite sa današnjim stanjem. Naime, koliko god izgledalo kao nemoguća misija, čini se da se broj punjača za električne automobile u Srbiji povećava.

Ukoliko uzmemo u obzir broj registrovanih električnih vozila u našoj zemlji, ali i broj hibridnih vozila, jasno vam je da još uvek nema potrebe za velikim brojem punjača za električna vozila. Međutim, šta ćemo sa strancima koji prolaze kroz našu zemlju a koriste električna i hibridna vozila? Pronalaženje mesta za brzo punjenje baterije električnog automobila možda će od sada biti malo lakše, s obzirom da je Google objavio je opciju za prikazivanja lokacija za punjenje električnih vozila u Google Maps.Najbliži punjači za punjenje baterija na električnim automobilima će se pojaviti u aplikaciji na Google mapama kada korisnik traži srodne termine kao što su „EV charging” ili „EV charging stations“. Mape će sadržati i informacije o tome koje vrste priključaka su dostupni na određenoj lokaciji, koje su brzine punjenja, cene, kao i ocene vozača.

Mi Vam donosimo spisak lokacija u Beogradu i Srbiji gde možete napuniti Vašeg električnog ljubimca.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.