Dvosmerne kamere za merenje brzine: Jednim udarcem dve muve

Izvor: B92, 27.Sep.2023, 12:55

Dvosmerne kamere za merenje brzine: Jednim udarcem dve muve

Istraživanja su pokazala da su fiksne kamere za brzinu smanjile broj poginulih ili teško povređenih za 50 odsto na putevima na kojima su postavljene u Velikoj Britaniji.

Novi uređaji, koji mogu da detektuju prebrza vozila u oba smera, već su uhvatili hiljade vozača samo u prvih nekoliko dana probnog perioda na jugozapadu Velike Britanije, tačnije Velsa.

Pilot projekat je doveo do postavljanja četiri nove kamere, po dve na svakom stubu, a 3.280 vozača je već >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dobilo kazne za samo dve nedelje rada. Već se govori o uspehu ovog projekta i širenju kamera širom Velike Britanije, piše Revijahak.

Kako funkcioniše ovo (jednostavno) rešenje? Postoje dve kamere na jednom stubu a okrenute su tako da pokriju oba smera kretanja vozila.

Dvosmerne kamere su takođe opremljene infracrvenom tehnologijom, tako da "blicevi" nisu potrebni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.