Ducati ima novi plan

Izvor: B92, 09.Apr.2023, 14:44

Ducati ima novi plan

Ducati je otkrio da je otvoren za ideju razvoja električnih vozila malog kapaciteta.

Uprkos tome što je poslednji od velikih evropskih brendova koji je ušao na ovo tržište, šef prodaje i marketinga italijanske kompanije, Marko Bjondi, nagovestio je interesovanje kompanije za proizvodnju električnih motocikala u segmentu manjeg kapaciteta.

Iako je Ducati poznat po proizvodnji velikih, moćnih motocikala, kompanija priznaje da postoji rastuće tržište za mašine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << malog kapaciteta i isplativih motocikala. U stvari, BMW, Triumph, KTM, MV Agusta, pa čak i Harley-Davidson su se već povezali sa partnerima za proizvodnju električnih motocikala u ovom segmetu.

Tokom nedavnog intervjua, Bjondi je otkrio da Ducati vidi potencijal u određenim vrstama električnih vozila i da bi kompanija mogla na kraju napraviti svoje prve električne dvotočkaše. Kako je naveo, Ducati veruje da će postojati tržište za električne motocikle maksimalne snage 11 kW (15 KS) i 35 kW (47,5 KS).

Međutim, Bjondi je takođe upozorio da se to neće dogoditi uskoro jer zavisi od toga koliko će se brzo povećati nivo gustine baterije. On je dodao da je Ducati za sada prvenstveno fokusiran na MotoE, što pomaže kompaniji da nauči mnogo o električnoj tehnologiji.

Dok Ducati razmišlja o ulasku na tržište električnih motocikala manjeg kapaciteta, kompanija je odlučna da zadrži svoju premijum poziciju i osnovni etos. Bjondi je naglasio da tehnologija još nije tu, kao i da će motocikli morati da budu male težine i s dometom od najmanje 250 km.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ducati ima novi plan

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Apr.2023

Ducati je otkrio da je otvoren za ideju razvoja električnih vozila malog kapaciteta.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.