Država spremila 170 miliona dinara subvencija za kupovinu e-vozila, iznos manji nego prošle godine

Izvor: AutoBlog, 01.Feb.2024, 17:17

Država spremila 170 miliona dinara subvencija za kupovinu e-vozila, iznos manji nego prošle godine

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o uslovima i načinu sprovođenja subvencionisane kupovine novih vozila na električni pogon, a Ministarstvo zaštite životne sredine opredelilo je u te svrhe 170 miliona dinara. To je manje od polovine iznosa utrošenog tokom 2023. godine, kada je za subvencije bilo opredeljeno oko 440 miliona dinara. Pravo na subvenciju mogu da ostvare fizička lica, preduzetnici i pravna lica, a zahtevi se podnose ministarstvu zaključno sa 31. oktobrom tekuće godine. „Uredbom koja je danas usvojena predviđena je podrška za kupovinu više vrsta električnih vozila. Građani i pravna lica koja žele da ostvare pravo na subvencionisanu kupovinu električnog mopeda ili lakog tricikla, mogu da...

Nastavak na AutoBlog...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Subvencije za električna vozila i kupovinu stanova i druge odluke Vlade Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Feb.2024

Vlada Srbije je danas dolnela Uredbu o uslovima i načinu sprovođenja subvencionisane kupovine novih vozila isključivo na električni pogon, za šta je opredeljeno 170 miliona dinara.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.