Dodge Viper se vraća Nurburgring

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2020, 16:38

Dodge Viper se vraća Nurburgring

Izašao na stazu...

Dodge Viper ACR je i dalje najbrži američki automobil čije vreme je mereno na nemačkoj stazi Nürburgring Nordschleife, ali se u kompaniji pod okriljem grupacije FCA spremaju za odlazak po novo najbolje vreme.

216 Dodge Viper ACR pic.twitter.com/fPuTHmbskz

— Zbigniew (@warjudo3) January 6, 2020

Olakšan i podešen prvenstveno za korišćenje na stazi, Dodgeov model Viper ACR je ostvario mnogo rekordnih vremena na stazama >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << širom sveta, ali Amerikanci su nakon svog poslednjeg pokušaja na stazi Nürburgring Nordschleife kući ipak otišli razočarani, jer njihova "Otrovnica“ s čuvenim 8,4 litarskim V10 motorom iznad prednje osovine kroz "zeleni pakao“ nije prošla u planiranom vremenu (ispod sedam minuta).

Nakon skoro trogodišnjeg zatišja, a prema poslednjim informacijama iz pouzdanih izvora, u Dodgeu se opet spremaju za odlazak u Nemačku, ali će po novo najbolje vreme ovaj put ići s varijacijom na osnovi modela Challenger koji će kao treći Dodge do sada na sebi nositi oznaku ACR (American Club Racer).

Kompresorom potpomognut 6,2 litarski V8 motor u Dodgeovom automobilu možda i neće razvijati onoliko snage koliko razvija u "street race“ verzijama Hellcat Redeye i Demon, ali će s višestruko podesivim oslanjanjem, aerodinamikom, kočnicama, gumama i adekvatnom "dijetom“ Challenger biti optimizovan za sve izazove staze Nordschleife na kojoj za ostvarenje dobrog rezultata nisu dovoljne samo konjske snage.

Podsećanja radi, Viper ACR je krug na nemačkoj stazi "zatvorio“ u vremenu 7:01.3, a mi se iskreno nadamo da će Dodge s "Izazivačem“ na kraju ući u malo društvo kompanija čiji automobili su stazom protutnjali za manje od sedam minuta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.