Đaci vas mole  usporite pored škole VIDEO

Izvor: B92, 22.Nov.2018, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đaci vas mole " usporite pored škole VIDEO

U osnovnoj školi "Kralj Petar Prvi" u Beogradu, ove nedelje počeo je 12. ciklus akcije "Đaci vas mole usporite pored škole".

U okviru ove akcije održano je više od 1.800 obrazovnih predstava kojima je prisustvovalo gotovo 200.000 beogradskih prvaka.

Pored svake škole u kojoj postoji zona parkiranja grad je uveo "đačko" parking mesto koje deca sama oslikavaju i sav prihod sa tog parking mesta, koji se skuplja tokom čitave godine, koristi se da nabavi nešto što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je važno za tu školu.

Osnovne škole sa opština Stari grad, Savski venac, Vračar, Palilula, Zvezdara, Novi Beograd i Zemun dobile su na poklon 13 interaktivnih tabli, 23 projektora, dva računara, dva razglasa i šest štampača.

Osim "đačkog" parking mesta, postoji i "bebi" parking mesto, a od prihoda sa tog mesta kupuju se medicinska sredstva.

"U našim javnim garažama uveli smo i 'porodična' parking mesta, a imamo i ona za osobe sa invaliditetom koje oni ne moraju da plaćaju prva tri sata korišćenja", rekao je Andrija Čupković, direktor JKP "Parking servis"

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.