Dizelaši će gotovo nestati – kako će izgledati tržište automobila?

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Apr.2023, 10:31

"Dizelaši će gotovo nestati" – kako će izgledati tržište automobila?

Znate već i sami da je namera Ecropske unije da zabrani 2035. godine prodaju benzinskih i dizelskih automobila te dostavnih vozila na svojoj teritoriji.

Ali, kako će biti u ostatku sveta?

Da li je 2035. godina trenutak kada ćemo se oprostiti od motora s unutrašnjim sagorevanjem?

Odgovor je odlučno – NE! Barem je takva prognoza ugledne konsultantske firme za upravljanje i strategiju Boston Consulting Group, prenosi Revija HAK.

"Dizelaši će >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << gotovo nestati, ali benzinci se ne predaju".

Dakle, BCG najavljuje da će se 2035. prodavati 11 posto benzinaca, odnosno 43 posto svih vrsta hibrida (blagi, potpuni ili plug-in) baziranih na benzinskim motorima.

Električni automobili i dostavna vozila će činiti 45 posto tržišnog udela, a po manje od jedan posto ostaće za vozila na gorive ćelije vodonika i dizelaše.

Ako ćete poželeti novi hibrid, benzinac ili dizelaš, moraćete se preseliti u delove Azije, Južnu Ameriku ili Afriku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Kako će izgledati tržište 2035. godine? Dizelaši će gotovo nestati, ali benzinci se ne predaju

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 12.Apr.2023

Znate već i sami da je namera Evropske unije da zabrani 2035. godine prodaju benzinskih i dizelskih automobila te dostavnih vozila na svojoj teritoriji. Ali kako će biti u ostatku sveta? Da li je 2035. godina trenutak kada ćemo se oprostiti od motora s unutrašnjim sagorevanjem? Odgovor je odlučno...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.