Deset mrtvih u nesreći u rudniku u Kini

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Dec.2014, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deset mrtvih u nesreći u rudniku u Kini

PEKING - Deset rudara je pronađeno mrtvo danas, nekoliko sati pošto su ostali zarobljeni pod zemljom poslije eksplozije u jednom rudniku u provinciji Hejlongđang na sjeveroistoku Kine.

Uzrok nesreće u rudniku Singjun u gradu Đisi se još istražuje, javio je Kineski novinski servis.

Kineski rudnici su među najopasnijima na svijetu, iako su mjere na povećanju bezbjednosti značajno smanjile broj nesreća sa smrtnim ishodom.

Više od 1.000 rudara je poginulo >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << u 604 nesreće u rudnicima uglja u Kini u 2013, a prije jednu deceniju taj broj je iznosio preko 6.000.

U isto vrijeme zahtjev za ugljem je porastao, s obzirom na ubrzan ekonomski razvoj Kine tokom protekle decenije.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Kina: Deset mrtvih u nesreći u rudniku

Izvor: Večernje novosti, 14.Dec.2014

Deset rudara je pronađeno mrtvo danas, nekoliko sati pošto su ostali zarobljeni pod zemljom posle eksplozije u jednom rudniku u provinciji Hejlongđang na severoistoku Kine, izvestili su kineski državni mediji. Uzrok nesreće u rudniku Singjun u gradu Đisi se još istražuje, javio je Kineski novinski...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.