Datsun prvi na udaru, NIsan smanjuje troškove

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Maj.2020, 22:23

Datsun prvi na udaru, NIsan smanjuje troškove

Šteta...

Japanski proizvođač planira da smanji godišnje troškove za 2,8 milijardi dolara.

Nissan is planning to discontinue its Datsun brand for the second time, a new report says. The automaker relaunched the nameplate in 2012 as a discount brand that's today sold in only a few markets including South Africa and India. pic.twitter.com/pISQloDcXI

— Anthony P (@FMStemplecity) May 21, 2020

Nissan je ranije ove nedelje otkrio da namerava da uštedi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << skoro tri milijarde dolara, a kolateralna žrtva bi mogao da bude niskobudžetni brend Datsun koji je u vlasništvu japanskog auto-giganta.

Nissan je 2013. oživeo ovu automobilski marku, kako bi sa njom nastupio na brzorastućim tržištima kao što su Indija, Indonezija u Rusija. Ideja je bila da se kupcima u ovim zemljama ponude pristupačni modeli i na taj način povećaju ukupni prihodi kompanije.

Tako je brend Datsun obnovljen posle tri decenije hibernacije i počeli su da stižu prvi modeli sa značkom ove marke.

Međutim, nije se sve odvijalo onako kako je zamišljeno, jer se Datsun na pomenutim tržištima suočio sa snažnom konkurencijom u vidu već etabliranih niskobudžetnih automobilskih marki.

Sa druge strane, jeftina vozila nisu ostavljala veliki prostor za zaradu, pa je profit po prodatom primerku bio skroman.

Stručnjaci smatraju da bi gašenje Datsuna bio dobar poslovni potez i da bi Nissan trebalo da se okrene modelima koji donose veću zaradu po vozilu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.