Das Auto ne košta svuda isto

Izvor: Autoportal.rs, 22.Nov.2014, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Das Auto" ne košta svuda isto

Cene automobila značajno variraju u odnosu na tržište na kojem se prodaju. Zato često u potrazi za boljom ponudom kupci krenu put neke strane zemlje. Evo kako se na primeru VW "Golf 7" automobila vide razlike u ceni.

Volkswagen "Golf" sedme generacije je, kao i njegovi prethodnici, jedan od najpopularnijih i najprodavanijih automobila na svetu. Od kako je 2012. zamenio model sa brojem "6" stigao je do prodajnih salona širom sveta. Evo kolika je njegova cena na različitim >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << tržištima.

Nemačka

Logično, Golf "7" je prvo pušten u prodaju na teritoriji Nemačke. Trenutno najjeftiniji model, sa 1.2 TSI motoromi 85 konjskih snaga košta 17 325 evra.  Nešto jača varijanta sa 1.6 TDI agregatom košta oko 20 000 evra dok verzija sa oznakom "R" košta čak 40 000 evra ali daje agregat zapremine 2.0 litara i 300 konjskih snaga.

Amerika

Verzija za američko tržište se razlikuje od evropske. Ovi automobili se sklapaju u VW fabrici u Meksiku. Slabijih varijanti agregata gotovo da i nema u ponudi pa su kupcima na raspolaganju verzije sa 1.8 turbo motorom i 170 konja snage ili dizel dvolitarska varijanta. Početna cena kreće od 14 400 evra. Razlog za nižu cenu u odnosu na evropsku jesu niže stope poreza i tržišni uslovi.

Japan

Golf je neka vrste egzotičnog automobila u ovoj azijskoj zemlji. Jedina varijanta u ponudi jeste ona sa 1.2 TSI motorom koja staje 17 650 evra.

Kina

U ovoj najmnogoljudnijoj zemlji na svetu prodaju se dve verzije Golfa, ona iz Evrope, odnosno Nemačke, i verzija koja se sklapa upravo u Kini. Kako su mere poreza komunističke vlade ogromne VW sklapa Golf "7" u Kini ali sa 1.6  motorom koji se nalazio u verziji "5". Ipak, njegova cena iznosi 15 800 evra, tek malo jeftinije od one u Evropi.

Rusija

Pre par godina procene su bile da je Rusija glavno tržište za razvoj i napredak auto-industije. Ali obzirom na novonastalu situaciju u ovoj zemlji proizvođači lagano napuštaju tržište. Volkswagen je za sada ostao ali Golf "7" nudi u krajnje rudimentalnoj varijanti sa 1.2 TSI motorom snage 85 konja ali sa svega par zvučnika, bez tač skrin monitora i mp3 konekcije. Zato je cena veoma niska i iznosi oko 11 000 evra.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.