Da li znate koji delovi na Lamborghiniju Urusu su preuzeti od stare Škode Fabije?

Izvor: AutoBlog, 09.Jul.2023, 08:05

Da li znate koji delovi na Lamborghiniju Urusu su preuzeti od stare Škode Fabije?

Među markama koje proizvode automobile u velikim serijama je uobičajeno deljenje platformi, motora, tehnologije, pa čak i dizajna. To je pametan način za uštedu troškova i povećanje profitnih marži. Osim toga, omogućava smanjenje cene vozila jer nudi jeftinije alternative koje omogućava privlačenje još potencijalnih kupaca. Ono što je manje uobičajeno, ali ne i nemoguće, je kad marke iz luksuznog segmenta i visokih performansi dele platformu, tehniku ili detalje karoserije od velikoserijskih modela A, tu je VW Grupa šampion, navodi Jutarnji.hr. Osim što smo već navikli da Audi pozajmljuje platformu kao i V8 te V10 motore Lamborghiniju (Audi R8/Gallardo i Huracan), italijanskim sportistima pozajmljuje i neke detalje u kabini....

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Koji delovi na Lamborghiniju Urusu su preuzeti od stare Škode Fabije?

Izvor: B92, 09.Jul.2023

Među markama koje proizvode automobile u velikim serijama je uobičajeno deljenje platformi, motora, tehnologije, pa čak i dizajna.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.