Da li pripremate automobil pre polaska na put? VIDEO

Izvor: B92, 04.Jul.2023, 18:39

Da li pripremate automobil pre polaska na put? VIDEO

Nekoliko minuta potrebnih za pregled automobila pre odlaska na odmor može vas poštedeti problema na putu.

Veliki broj pređenih kilometara i ekstremne vremenske prilike opterećuju svaki automobil. Ulaganje vremena i novca za pripremu vozila značajno smanjuje rizik od nesreće ili kvara.

Većina vozača je svesna kakve ih neprijatnosti i troškovi mogu snaći kada auto zakaže na otovrenom putu posebno u inostranastvu i na put kreću koliko toiliko spremni.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Prekontrolišem pneumatike ulje, vodu".

To sami uradite?

"Ne u servisu".

Čak i kad je auto redovno servisiran, pre polaska na put dobro je napraviti kratku inspekciju. Majstor Laki, iako mu nadimak govori drugačije, ne oslanja se na sreću. On savetuje da prekontrolišemo osnovne sklopove za koje nije potrebna majstorsko znanje i od kojih zavisi bezbednost vožnje.

"Znači prvo i osnovno se proveri nivo rashladne tečnosti ovakva jedna posudica da bude na maksimumu. Da se proveri nivo kočione tečnosti isto tako da bude na maksimumu, da se proveri nivo ulja, evo šipkica tu. Isto da bude maskimum.Obavezno proverite tečnost za pranje šoferšajbne. To da se dospe. Moj savet još je pritisak u gumama da se proveri."

Za proveru složenijih sklopova poput kočnica, trapa paljenja, potrebno je otići u servis kod odabranog masjtora.

"Malo košta a mnogo znači za bezbednost", poručuje majstor Laki.

Pogledajte prilog TV Prve:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.