Da li može čudnije?  U Astraliji možete postavljati emotikone na vaše TABLICE

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jun.2023, 13:43

Da li može čudnije? U Astraliji možete postavljati emotikone na vaše TABLICE

Zakoni na ovom kontinentu ne prestaju da nas iznenadjuju.

​​​​​Ukoliko personalizovani registarski broj na tablicama jednostavno nije dovoljan da izrazi vašu kompleksnu ličnost, ne brinite jer u Australiji imaju rešenje.

Naime, u Kvinslendu će građani moći da dodaju emotikone na tablice piše PC Press. Taj luksuz će koštati malo više, i služi samo za dekoraciju.

Takođe, dozvoljeno je samo nekoliko pozitivnih smajlija, tako da će se emotikoni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << slagati samo uz vesele vozače. To znači da će izbor biti ograničen na smajlija koji se glasno smeje, emotikon koji namiguje, emotikon sa naočarima za sunce, emotikon koji ima srca umesto očiju i dobri, stari, klasičan emotikon koji se smeje. Međutim, simboli neće biti deo niza koji služi za identifikaciju automobila, te će tu funkciju i dalje imati slova i brojevi na tablicama

Kako prenose lokalni mediji, Royal Automobile Club of Queensland (RACQ) nema problema sa novinom. Portparol Rebecca Michael izjavila je za 7News Brisbane da se ovo ne razlikuje od situacije kada vozač doda logo svoje omiljene sportske ekipe na tablicu.

„Već neko vreme smo svedoci da možete da podržite svoj omiljeni tim ili omiljeni grad sa simbolom na registarskoj tablici, a korišćenje emotikona nije ništa drugačije od toga“, rekla je Rebecca. Naime, u Australiji je personalizacija registracija dostupna već duže vreme, a na njih su do sada mogle da se dodaju znak omiljene sportske ekipe ili grada, pa su emotikoni bili logičan nastavak – kažu iz Royal Automobile Cluba u Queenslandu.

Reakcije na društvenim mrežama na nove tablice kretale su se od entuzijazma do ironije i prezira. Dok neki ne mogu da dočekaju da nabave, drugi smatraju da je ideja pomalo kič ili pomodna.

Naravno, bilo je i onih koji su rekli da će biti još bolje ako bude dostupan čitav spektar emotikona – od emotikona ljutitog lica pa sve do emotikona izmeta. S obzirom da tablice koštaju 475 australijskih dolara (260 funti to jest 340 američkih dolara), neki komentarišu da je ovo odličan način da vlasti generišu još više novca od personalizovanih tablica.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.