Da li je ovo poslednji benzinac?

Izvor: B92, 31.Jul.2023, 12:54

Da li je ovo poslednji benzinac?

U opštem trendu elektrifikacije sve je manje modela koji nude klasični motor sa unutrašnjim sagorevanjem koji se pokreće isključivo na benzin.

I ta ponuda će biti manja i oskudnija. Nažalost, to je i skuplje. Euro 7 će niže klase učiniti neisplativim u kombinaciji sa klasičnim benzinskim motorima, pa će ponuda klasičnih pogonskih modela za mnoge postati nedostižna.

Da dobrostojeći vozači ne ostanu bez opcija, Porsche će se pobrinuti. Iako je nevoljno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prihvatio elektrifikaciju, jedan model je ostao u klasičnoj gami sa benzinskim motorom. U pitanju je, pogađate, model 911 koji je nemoguće zamisliti u bilo kojoj drugoj kombinaciji.

Porsche će zadržati klasični 911 što je duže moguće, a to je potvrdio i Karl Dums, odgovoran za razvoj e-goriva u Porscheu. Aktuelna generacija (992) čeka svoj prvi značajniji redizajn, a spekuliše se da bi posle 2025. godine 911 mogao da dobije i verzije sa samopunjivim hibridnim pogonom.

Kako je ranije preneo Rojters, Porše želi da postigne udeo električnih modela u prodaji od čak 80 odsto do 2030. godine. Model 911 činio je 13% prodaje Poršea u 2022. Dakle, matematika je jasna, Porše računa da će 911 ostati kao poslednji benzinski motor, a e-gorivo će ga spasiti.

Podsećanja radi, sledeći električni Porše je 718 Bokster/Caiman, a slede Macan i Caienne. Istovremeno, poslednja dva modela u ponudi zadržaće benzinske opcije još nekoliko godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NEVEROVATNO: Da li je ovo poslednji benzinac?

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jul.2023

Sve je manje modela koji nude klasični motor sa unutrašnjim sagorevanjem...Ponuda SUS modela će biti manja i oskudnija. Nažalost, to je i skuplje. Euro 7 će niže klase učiniti neisplativim u kombinaciji sa klasičnim benzinskim motorima, pa će ponuda klasičnih pogonskih modela za mnoge postati...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.