Da li će Duster i dalje biti pristupačni SUV?

Izvor: B92, 05.Jan.2024, 10:47

Da li će Duster i dalje biti pristupačni SUV?

Objavljen je cenovnik novog modela na jednom od većih evropskih tržišta.

Duster je, uz Sandero, jedan od prodajnih hitova brenda Dacia, a čini se da će nova generacija ovog vozila, treća po redu, nastaviti da privlači evropske kupce u velikom broju.

Osim dizajna, ključna će biti cena, a po svemu sudeći tu većih promena neće biti. U Španiji su objavljene prve informacije o cenama novog modela i početna verzija će biti svega 340 evra skuplja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od prethodnika, odnosno zadržaće se u ispod 20.000 evra.

Sa novim Dusterom, dizelaš više nije dostupan, a pogon 4×4 će sada biti kombinovan sa 1.2 litarskim benzinskim motorom od 130 KS. Kao verzija sa kojom će se uštedeti u vožnji nameće se hibrid u Extreme paketu opreme, što je ujedno i najskuplji Duster nove generacije.

Dakle, početna verzija, koja ima i ugrađeni plinski uređaj, pa se može voziti i na tečni naftni gas, raspolaže sa 100 KS. Ovaj auto u Španiji startuje sa cenom od 19.290 evra. To je ujedno i jedina verzija ispod 20.000 evra.

Na drugom kraju spektra je pomenuti Extreme Hybrid 140 koji košta 27.790 evra. Sve ostale opcije se cenovno kreći između ove dve vrednosti.

Ostaje da vidimo da li će slične cene za novi Duster biti i u Srbiji...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.