DOKTORI SU NAJAGRESIVNIJI VOZAČI? Šta vaša profesija govori o vašiž navikama za volanom

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2024, 12:04

DOKTORI SU NAJAGRESIVNIJI VOZAČI? Šta vaša profesija govori o vašiž navikama za volanom

Sprovedeno istraživanje...

Istraživanje sprovedeno među britanskim vozačima otkriva vezu između profesije vozača i njihovih navika za volanom.

Rezultati ankete otkrivaju da lekari zauzimaju prvo mesto po agresivnosti u vožnji, dok frizeri dominiraju u kategoriji ljubaznosti.

Istraživanje ukazuje na direktnu vezu između zanimanja i vozačkih navika, otkrivajući koje profesije su sklonije prekoračenju brzine, neadekvatnom parkiranju, ili čak opasnom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ponašanju na putu, navodi Jutarnji.hr.

Prema anketi u kojoj je učestvovalo 2000 Britanaca, građevinari su se istakli kao najbrži vozači, s više od 70% ispitanika koji priznaju da redovno prekoračuju dozvoljenu brzinu.

S druge strane, medicinski radnici priznaju da su često "kratkih fitilja", s više od četvrtine koji koriste neprikladnu gestikulaciju i viku da bi izrazili svoje frustracije na putu.

Zanimljivo je da frizeri pokazuju izuzetnu ljubaznost, s gotovo svim ispitanicima u ovoj kategoriji koji se trude da zahvale i puste druge vozače na putu, dok zaposleni u ljudskim resursima imaju najviše poteškoća s parkiranjem.

Električari, s druge strane, često zaboravljaju da daju signal prilikom izlaska iz kružnog toka, piše ThisisMoney.

Anketa takođe razotkriva da advokati, medijski radnici i preduzetnici najčešće zauzimaju mesto među onima koji se uključuju u saobraćaj u poslednji tren, pokazujući sklonost prema rizičnom ponašanju.

Uprkos ovim ponašanjima, većina vozača veruje da su dobri i sigurni učesnici u saobraćaju, iako je veliki broj priznao da se često osećaju frustrirano ili ljuto dok voze.

Velika većina smatra da bi saobraćaj bio prijatniji kada bi svi vozači bili susretljiviji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.