DA VAM SIPANJE GORIVA NE BUDE BAUK: Mnogo je lakše nego što mislite

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jun.2023, 17:15

DA VAM SIPANJE GORIVA NE BUDE "BAUK": Mnogo je lakše nego što mislite

Ne trošite vreme čekajući točioca.

Ako ste jedni od tih vozača koji nikada nisu sipali sami gorivo, verovatno je to iz straha da nešto ne pogrešite. Mada, najveća greška koja može da vas zadesi je da sipate pogrešno gorivo u vaš automobil, a i to je rešivo.

 Da biste izbegli pomenuti problem, prvo i najvažnije je da znate koju vrstu goriva koristi vaš automobil. Nakon što dođete do te informacije, potrebno je da odete na najbližu pumpu (ili na onu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na koju najviše volite da idete). Kad stignete na vašu destinaciju, potrebno je da se uparkirate kod slobodne točilice i ugasite vaš motor. Izađite iz automobila i nikako ga ne zaključavajte, jer ćete time zaključati i poklopac za rezervoar.

Nakon što izađete iz automobila, prošetajte do vašeg rezervora (uglavnom je pozicioniran sa suvozačeve strane, pri samom trupu automobila), otvorite zaštitni poklopac i odvrnite čep rezervoara (okrećete na levu stranu) i odložite ga. Kada završite sa tim, izvucite "pištolj" koji u sebi sadrži gorivo koje odgovara vašem automobilu, ubacite ga u otvor rezervoara i sipajte gorivo. Nakon što sipate količinu goriva koju želite, izvucite "pištolj", odložite ga na mesto i zatvorite rezervoar.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.