DA LI ZNATE: Zašto BRZINOMERI imaju mnogo veće MAKSIMALNE BRZINE nego što automobili mogu postići?

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2023, 21:58

DA LI ZNATE: Zašto BRZINOMERI imaju mnogo veće MAKSIMALNE BRZINE nego što automobili mogu postići?

Posedovanje brzinomera sa 220 km/h na VV Up-u sugeriše da mali automobil može mnogo više nego što motor dozvoljava.

Automobil sa motorom koji razvija 'snažnih' 80 KS i brzinomerom koji na svom graničniku pokazuje 220 km/h?!

Kao da ste dizaču tegova u najtežoj kategoriji stavili sprintere i rekli mu da pobedi na atletskoj stazi svetskog šampiona na 100 metara. Svi znamo da, na primer, Folksvagen Up ubrzava do 160 km/h, a njegov brzinomer završava na 220 km/h. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Razlika od 60 km/h nije baš mala. Zašto je to? CNN je pokušao da odgovori na to pitanje.

Čini se da proizvođači automobila žele da postave najčešće korišćene zupčanike na centralno i lako čitljivo mesto. To znači da oni radije postavljaju brzinu između 100 i 130 km/h centralno na vrhu instrumentacije, a kako bi simetrično rasporedili brojeve preko brojčanika, ostatak brojčanika je takođe ispunjen vrednostima koje su nemoguće postići.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.