DA LI STE MEĐU NJIMA? Mnogi vozači ovo rade, a NE SHVATAJU koliko je to ustvari OPASNO

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jul.2023, 09:14

DA LI STE MEĐU NJIMA? Mnogi vozači ovo rade, a NE SHVATAJU koliko je to ustvari OPASNO

Ne "lepite se" za automobil ispred sebe.

Jedna od vrlo zastupljenih i vrlo opasnih navika vozača jeste tzv "lepljenje". Naime, u pitanju je vožnja u koloni i to na način da se među dva ili vise automobile koja često idu sinhronizovano većom brzinom drži malo odstojanje, i ne dozvoljavaju drugom automobilu da se pozicionira između tih vozila.

Ovaj način vožnje je višestruko opasan. Prvenstveno jer može onemogućiti da se izbegne sudar u hitnim slučajevima. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Pored toga, automobil koji je gotovo uz prtljažnik može da odvrati pažnju vozača ispred, što samo po sebi može izazvati nesreću.

Dakle, ostavite dovoljno prostora između sebe i vozila ispred vas da možete bezbedno da se zaustavite ako vozač ispred vas iznenada uspori ili stane. Držite razmak od najmanje tri sekunde između vas i vozila ispred vas u brzim trakama i u tunelima gde je vidljivost smanjena.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.