DA LI JE NADMAŠIO SVOJE IT RIVALE? Poznato ime prvog Xiaomi automobila (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Sep.2023, 04:50

DA LI JE NADMAŠIO SVOJE IT RIVALE? Poznato ime prvog Xiaomi automobila (VIDEO)

Čeka se dozvola.

Početkom godine smo mogli da vidimo izgled prvog Xiaomijevog automobila, a u međuvremenu saznajemo i ime. Sudeći po vestima, kineski gigant je pretekao svoje IT rivale koji su pre najavljivali ulazak u svet automobila. Xiaomi dolazi prvi, i to s električnim modelom koji će se zvati Modena.

Xiaomi je svoj plan za razvoj automobila saopštio pre dve godine, a već u januaru ove godine mogli smo da vidimo prve slike novog modela. Kompanija je prošlog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << meseca dobila i vladinu potvrdu za mogući početak proizvodnje.

Novi model nosi kodno ime MS11, ali pojedini mediji saznaju da će se model zvati Modena. Car News China izveštava da je proizvodnja prve predserije već krenula, i to intenzitetom od 50 automobila nedeljno.

Xiaomi sada čeka još dozvolu kineskog ministarstva privrede i informacijske tehnologije, a nakon toga će startovati i prodaja. Pretpostavlja se da će koštati oko 27.400 USD, a na kineskom tržištu će konkurisati Tesla Modelu 3 i BYD Sealu.

Tehničke informacije su šture, a poslednje govore o bateriji kapaciteta čak 101 kWh, a što bi značilo i domet do 800 km.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.