Čik se snađi: Semafor u Barseloni sa 16 ekrana FOTO

Izvor: B92, 06.Sep.2023, 13:06

Čik se snađi: Semafor u Barseloni sa 16 ekrana FOTO

U najvećem katalonskom gradu semafori za bicikliste izazivaju pravi saobraćajni haos, što i ne čudi kada vidite kako jedan od njih izgleda.

Takozvani "tetris semafor" ima čak 16 ekrana, a osmišljen je da bi biciklistima olakšao kretanje. Međutim, to je dovelo do potpuno suprotnog efekta.

U osnovi, semfor ima osam ekrana, koji pokazuju kada biciklisti mogu da skrenu levo, produže pravo ili skrenu desno. U teoriji, ovo odlično funkcioniše, ali u praksi gomila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << različitih svetala i strelica potpuno zbunjuje bicikliste, ali i sve ostale učesnike u saobraćaju, piše Index.hr.

Problem nastaje na raskrsnici dve dvosmerne biciklističke staze, jer semafor tada nema osam, već čak 16 ekrana koji bi trebalo da regulišu saobraćaj.

I pored brojnih pritužbi, gradske vlasti ne vide problem i poručuju biciklistima da samo treba da se naviknu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.