Cadillacov poluautonomni sistem vožnje stiže u naredne dve godine

Izvor: Moto.rs, 09.Sep.2014, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cadillacov poluautonomni sistem vožnje stiže u naredne dve godine

Izvršna direktorka General Motorsa Mary Barra je obelodanila da će Cadillac predstaviti svoj Super Cruise polu autonomni sistem vožnje na potpuno novim modelima za 2017. godinu.

Super Cruise sistem koristi seriju kamera i senzora koji pomažu da se vozilo vozi automatski. Kako kompanija objašnjava, Super Cruise će ponuditi kupcima novi tip iskustva vožnje koji uključuje automatsko držanje pravca, kočenje i kontrolu brzine u određenim uslovima vožnje po auto putu. Pored >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << ovog sistema, Barra je najavila i da će 2017 Cadillac CTS posedovati i vehicle-to-vehicle (V2V) komunikacionu tehnologiju. Ova tehnologija omogućava vozilu da šalje i prima informacije o brzini, lokaciji i pravcima kretanja sa drugim vozilima.

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.