ČIST HEDONIZAM: Nećete verovati kakav VOZNI PARK ima SILVESTER STALONE, od cena modela će vam se ZAVRTETI U GLAVI

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2023, 07:58

ČIST HEDONIZAM: Nećete verovati kakav VOZNI PARK ima SILVESTER STALONE, od cena modela će vam se ZAVRTETI U GLAVI

Popularni Roki je oduvek bio ljubitelj luksuznih i brzih mašina.

 Tokom čitavog svog glumačkog staža, Stalone je tokom godina imao priliku da vozi različite automobile, što je dovelo i do njegove jedinstvene kolekcije. Ona uključuje automobile svih tipova, od old tajmera do vrhunskih SUV-ova, superautomobila, pa čak i dva vrhunca luksuza u automobilskom svetu. Silvester Stalone je glumac, režiser i scenarista, proslavio se svojom serijom filmova "Roki" a zatim je postao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zvezda u različitim akcionim filmovima kao što su Kobra, Plaćenici i Rambo filmovi. Njegovo bogatstvo se procenjuje na nevoratnih 400 miliona dolara. Osim što održava svoje telo, slika i boksuje, Stalone takođe voli da dodaje različite automobile u svoju garažu, dajući mu tako jednu od najneobičnijih kolekcija automobila među poznatim ličnostima, a ovo je njegov vozni park.

G  klasa je deo automobila mnogih poznatih ličnosti, a deo njih je i Silvester Stalone. Ovaj G63 je SUV model iz 2015. koji ga je koštao 138.000 dolara. Automobil je završen u crnoj boji eksterijera. Glumac je takođe imao malu trku protiv drugog vozača negde u decembru 2015. na Beverli Hilsu u Kaliforniji. G63 je veoma popularan Mercedesov SUV sa performansama. Za 2015, promene na modelu G63 bile su ograničene na povećan prostor za skladištenje u džepovima na prednjim vratima, opcioni sistem za zabavu na zadnjim sedištima i patosnice za sva godišnja doba. Prema Mercedes-Benzovim podacima, SUV može da ubrza od 0-100 KM/H za 5,3 sekunde i beleži maksimalnu brzinu od 210 KM/H.

Popularni "Slaj" veruje da je SUV G klase odličan automobil za svakodnevnu vožnju, i kupio je još jedan od ovih terenaca, model G550. Ovaj automobil je kupljen po ceni od 161.000 dolara i završen je u boji spoljašnjosti Jade Green. SUV je postao deo njegove garaže nakon što je glumac osvojio nagradu za najbolju sporednu mušku ulogu u filmu Creed. edinstveni izgled modela G550 ga izdvaja iz gomile. Za 2016. Mercedes-Benz je modelu G550 dodao novu instrument tablu i malo estetskih promena spolja. Novi 4.0L V8 motor je bio standardni motor u automobilu. Mercedes-Benz je takođe tvrdio da su performanse G550 poboljšane za dve desetinke sekunde, sa bržim vremenom od 0-100 KM/H od 5,8 sekundi. Maksimalna brzina je bila ista, elektronski ograničena na 210 KM/H.

Glumac je uzeo ovaj Bentli negde 2012. godine i primećen je kako ga vozi u januaru iste godine. Automobil je završen crnom spoljašnjošću sa srebrnim petokrakim točkovima i mekim krovom od tkanine. Spoljašnjost takođe ima hromirane ukrase na donjem delu vrata. Unutrašnjost je imala crvena sedišta sa crnim ukrasima. Cena za ovaj model kreće se  oko 240.000 dolara.

Ferrari 599 GTB u vlasništvu Silvestera Stalonea je  rađen sa detaljima po želji glumca, završen u crvenoj boji spoljašnjosti i dolazi sa žutim kočionim čeljustima i aluminijumskim felnama. Popularni Roki je više puta primećen kako vozi italijansku lepoticu, uglavnom početkom  Ferrari 599 GTB dolazi po ceni od 260.034 dolara. Pre nekog vremena, jedan model je prodat na aukciji za 319.000 dolara, što ga čini najviše plaćenim za 599 GTB na aukciji do sada.

Slaj je nekoliko puta primećen u ovoj britanskoj "zveri", Vankuish S-u koji je završen u srebrnoj spoljašnjoj završnici. Automobil je po ceni od 298.000 dolara i bio je dostupan od 2017. do 2018. godine. Kabriolet verzija je takođe objavljena kasnije 2017. godine, pod nazivom Vankuish S Volante. U poređenju sa standardnim Vankuish-om, S je ponudio bolje performanse i upravljanje. U poređenju sa standardnim Vankuish-om, Vankuish S je takođe dobio aerodinamički paket za povećanu efikasnost. Ovaj automobil je imao najveću brzinu od 323 KMH, a ubrzanje od 0-100 KVM pravi za samo 3,5 sekunde. Zasnovan je na VH (vertikalni/horizontalnoj) platformi III generacije i bio je usko povezan sa Aston Martinom DB9 grand tourer-om. Motor je pozajmljen od Forda, a jedinica AM29 V12 je napravljena od dve V6 jedinice spojene s kraja na kraj.

Mercedes-Benz SL65 Coupe Black Series  je odličan izbor među sportskim automobilima, a ovaj automobil se nije prodavao jeftino: potpuno novi model koštao je 304.350 dolara. Vozilo u vlasništvu Silvestera Stalonea je urađeno u crnoj spoljašnjosti sa srebrnim aluminijumskim felnama sa pet krakova. Glumac je više puta primećen kako krstari Los Anđelesom u kolima. Model SL65 AMG bio je treće AMG vozilo sa oznakom Black Series. Mercedes-Benz je napravio samo ukupno 350 modela ovog vozila. AMG je već značio performanse, ali specijalna etiketa je ovo podigla na viši nivo. Automobil je postiže 0-100 KMH za samo  3,8 sekundi i imao je maksimalnu brzinu od 323 KMH. Kupe model sa dva sedišta dobio je fiksni krov od ugljeničnih vlakana koji je pomogao da se težina drži pod kontrolom

Ovo je najjedinstveniji automobil u Staloneovoj kolekciji. Ni nalik na bilo koji drugi automobil koji Slaj ima u kolkeciji. Ford Highboy Hot Rod iz 1932. je model po meri u kojem se ponekad vozi okolo po svom imanju i komšiluku. Njegov automobil je završen u sjajnoj crnoj spoljašnjosti i ima unutrašnjost od žutobele kože. Procenjuje se da vrednost automobila danas iznosi oko 330.000 dolara. Međutim, nije poznato koliko je glumac platio za automobil. Termin Hot Rod se koristi za vozila koja su modifikovana radi poboljšanja performansi, bržeg ubrzanja i veće maksimalne brzine. Automobil je napravljen od čelika, a njegov gornji sklop se može u potpunosti ukloniti. Ovaj Hot Rod ima kožna sedišta i aluminijumske delove za unutrašnjost.

Rols Rojs Fantom Drophed Kupe je nesumnjivo najluksuzniji automobil u Staloneovoj kolekciji. Automobil je procenjen na 400.000 dolara, a glumac voli da ga sam vozi. Nekoliko puta je primećen u Fantomu, kako krstari holivudskom regijom. Njegov automobil je završen u sivoj boji eksterijera. Glumacu je ovo jedan od omiljenih brendova, jer je pre ovoga Stalone koristio automobil Rols Rojs iz 1929. godine za svoje venčanje sa svojom bivšom ženom glumicom Bridžit Nilsen.

Ovaj Mercuri Custom Coupe iz 1950. je poseban automobil, prikazan je u glumčevom filmu Kobra iz 1986. Ovaj model sive boje je zapravo bio partner Stalonea, originalni automobil je bio Mercuri Monterei, a danas se ovaj automobil procenjuje na blizu milion dolara. Navodno je ukraden iz njegove garaže 1994. godine, ali ga je glumac pronašao na internetu na listi automobila. Rečeno je da je Stalone sklopio ugovor za automobil sa kompanijom na 250.000 dolara. Od tog dana do danas, Merkur Kobra je i dalje deo njegove kolekcije. Promene na automobilu su napravljene da bi se olakšalo rukovanje pri većim brzinama i da bi mu se dale poboljšane performanse u odnosu na standardni automobil. Takođe je sadržao kozmetičke promene u eksterijeru. Uobičajeni termin za takve teške modifikovane automobile tada je bio „olovne sanke“. Jednostavno rečeno, olovo se odnosilo na veliku težinu automobila, dok su sanke označavale smanjenu visinu vožnje automobila.

Na vrhu liste najskupljih automobila u Staloneovoj kolekciji je superautomobil Bugatti Vejron iz 2015. Glumac je navodno platio sumu od 1,6 miliona dolara da bi automobil dodao u svoju kolekciju. Nekoliko puta je primećen kako vozi automobil u pratnji bivše supruge. Vejron je tada imao najveću maksimalnu brzinu na serijskom automobilu, pri 405 km/h u režimu najveće brzine. Od 0-60 km/h razvija za samo 2,5 sekunde. Vejron je dobio ime po nekadašnjem slavnom francuskom vozaču Pjeru Vejronu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.