CENA JE SITNICA: Kupio NAJJEFTINIJI AUTO NA SVETU - prave ga u Kini, a naručio ga preko Aliekspresa

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jun.2020, 16:15

CENA JE SITNICA: Kupio NAJJEFTINIJI AUTO NA SVETU - prave ga u Kini, a naručio ga preko Aliekspresa

Da li vam se dopada!

Ovaj automobil možda nije apsolutna definicija jeftinoće, ali bi vas verovatno iznenadilo to da uopšte nije loš.

Kineski servisi za onlajn kupovinu Alibaba i Aliexpress često mogu da predstavljaju kockanje, budući da se neretko dešava da dobijete nešto što niste naručili. Ima, međutim, i obrnutih primera...

Tako nešto upravo se dogodilo novinaru automobilskog sajta "Jalopnik" Džejsonu Torčinskom, koji je bio prijatno iznenađen >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kada je naručio električni automobil i to po ceni - nižoj od 1.000 dolara.

Otkrio je da ono što je dobio mnogo bolje nego što je očekivao.

A to što je naručio najverovatnije je najjeftinije potpuno funkcionalno električno vozilo na svetu, proizvod je kineske kompanije Changli i košta samo 930, odnosno 1.200 dolara sa uključenim paketom baterija. Uz dodatne troškove transporta do Amerike, ukupna cena je iznosila nešto manje od 3.000 dolara.

O malom Changliju Džejson je snimio nekolio videa u kojima je otkrio da vozilo ima prilično iskoristivu bateriju i da je veoma okretno. Za toliko malo novca koliko košta, ovaj električni kvadricikl ima svu opremu koju biste očekivali od savremenog vozila, pa čak i kameru za vožnju u nazad.

Međutim, Changli EV je daleko od vrhunskog automobilskog inženjerstva. Sa motorom od 1,1 konjske snage izuzetno je spor i po dinamici vožnje dosta odskače od savremenih vozila. Veoma je uzak, visok i ima male točkove.

Nije ni potrebno posebno naglašavati da sasvim sigurno, Changli nije baš najbezbednije mesto u slučaju sudara, pogotovo sa nekim velikim SUV automobilom. Razlog tome je upravo činjenica da nije, u pravom smislu, auto zbog čega ne mora da prolazi rigorozne testove bezbednosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.