CATERHAM PROJECT V: Sportski koncept interesantnog izgleda i karakteristika (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jul.2023, 19:52

CATERHAM PROJECT V: Sportski koncept interesantnog izgleda i karakteristika (VIDEO)

Ni nalik bilo kom drugom.

Project V koncept kompanije Caterham predsatvljen je prvi put na Goodwood Festival of Speed događaju i u pitanju je potpuno električni kupe koji će na tržište najverovatnije stići 2025. ili početkom 2026. godine.

Ovaj automobil u podu poseduje 55 kWh snažno litijum-jonsko baterijsko pakovanje i opremljen električnim motorom na zadnjoj osovini, dobrim za 268 ks. Caterham tvrdi da njegova baterija može biti napunjena od dvadeset do osamdeset >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << posto za petnaest minuta i da model nudi ubrzanje do stotke iz mesta za 4,5 sekundi i maksimalnu brzinu od 230 km/h, ispraćenu maksimalnim prelaznim opsegom između dva ciklusa punjenja od 400 kilometara.

Automobil je podržan litijum-jonskom baterijom od 55 kWh i opremljen je električnim motorom od 268 KS na zadnjoj osovini. Caterham kaže da se može napuniti od 20-80% za samo 15 minuta putem brzog punjača od 150 kW DC i da ga motor pokreće do 100 km/h za manje od 4,5 sekunde. Ima maksimalnu brzinu od 230 km/h i ciljani VLTP domet od 400 km.

Project V je dizajniran od strane novog šefa dizajna kompanije Caterham, Entonija Janarelija, čoveka koji predstavlja glavnog virtuoza brenda Jannarelly. Project V dizjaniran je ni nalik bilo kom drugom Caterham automobilu koji smo mogli videti ranije i poseduje elemente koji kombinuju moderan stil sa klasičnom sofisticiranošću.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.