Byton predstavio i limuzinu rivala Modelu S

Izvor: B92, 14.Jun.2018, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Byton predstavio i limuzinu rivala Modelu S

Kineska start-ap kompanija Byton predstavila je autonomnu koncept limuzinu K-Byte, koja će biti rival Tesli Modelu S.

Ovo je drugi Bytonov koncept, kompanija je debitovala u januaru sa SUV konceptom koji deli platformu sa K-Byte i sada je nazvan M-Byte Concept.

"Sa ovom nomenklaturom Byton traži DNK pametnih vozila sledeće generacije, a K-Byte Concept predstavlja proboj u dizajnu pametnih povezanih vozila", rekao je suosnivač kompanije Karsten Brajtfeld >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << .

Prema informacijama iz Bytona, K-Byte Concept je dugačak 4,95m, širok 1,95m, visok 1,5m uz međuosovinsko rastojanje od 3m.

Byton sarađuje sa kompanijom koja se bavi autonomnom vožnjom Aurora na razvoju Nivoa 4 autonomije, a testovi prototipa počeće krajem 2020.

Kompanija planira da otvori 30 prodajnih salona u Kini u narednih 18 meseci, pre širenja na Evropu i Severnu Ameriku.

U međuvremenu, prodaja M-Byte Concept SUV-a je planirana za prodaju u drugoj polovini 2019, uz dve verzija pogona.

Slabija ima bateriju od 71 kWh uz 270 KS i 400 km dometa, a veća ima 95 kWh uz 470 KS i 520 km dosega.

Pretpostavlja se da će iste opcija biti dostupne i za K-Byte limuzinu. Byton planira da K-Byte plasira na tržište tokom 2021. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.