Bugati pomera granice

Izvor: S media, 05.Jul.2010, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bugati" pomera granice

Bugati je predstavio posebnu verziju svog prestižnog modela Vejron. Sa čak 1.200 KS Vejron 16.4 Super Sport postavio je novi brzinski rekord, i vratio “Bugatiju” primat među proizvođačima ovakvih egzotičnih automobila.

U blizini Volfsburga, na privatnoj testnoj “Folksvagenovoj” stazi, pre nekoliko dana i bez posebne najave ekipa iz “Bugatija” je dovezla novi Vejron 16.4 Super Sport i njime krenula u postavljanje novog brzinskog rekorda.

Pod budnim okom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << inžinjera iz nemačkog TUV-instituta i sa “Bugatijevim” testnim vozačem iz upravljača ovaj posebni Vejron postavio je prosek maksimalne brzine od čak 431,072 km/h, a nakon toga je ovaj rekord svojim potpisom potvrdio i predstavnik Ginisove knjige rekorda.

Sa fascinantnih 1.200 KS i čak 1.500 Nm okretnog momenta Vejron 16.4 Super Sport je za 200 KS snažniji od standardne verzije ovog modela, a i vrednost obrtnog momenta je porasla za 250 Nm okretnog momenta.

Izvor: sarajevo-x.com

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.