Britanci popustili: Održaće se dve trke Formule 1

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2020, 22:22

Britanci popustili: Održaće se dve trke Formule 1

Odlična vest...

Dve trke Formule 1 trebalo bi da se će održe ovog leta u Engleskoj, na stazi Silverston, preneo je BBC Sport pozivajući se na pojedine izmene najavljenih mera samoizolacije svih inostranih građana koji ulaze u Veliku Britaniju.

Kako prenosi Sport Klub, izvori F1 kažu da će osobe koji su uključene u elitne sportske događaje biti oslobođene obaveze koja će važiti za sve inostrane putnika da se samoizoliraju na 14 dana.

Sportovi/organizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << će morati da predaju detaljan plan i dobiju odobrenje svojih pokreta i aktivnosti.

Očekuje se da će vlada potvrditi taj potez u prvoj polovini juna.

Izuzeće bi takođe trebalo da omogući i da se mečevi Lige šampiona igraju u Engleskoj.

"Pozdravljamo napore vlade da osigura da elitni sport može da nastavi svoje delovanje i njihovu podršku našem povratku na stazu," izjavio je portparol Formule 1.

"Bićemo u bliskom kontaktu narednih nedelja dok se pripremamo za početak naše sezone u prvoj nedelji jula."

U subotu je sekretar u vladi zadužen za kulturu, medije i sport Oliver Dauden najavio da se sport može nastaviti iza zatvorenih vrata pod strogim i kontrolisanim uslovima, a društveno distanciranje se podrazumeva tamo gde je to moguće.

Podsetimo, Vlada Austrije dala je dozvolu Formuli 1 za održavanje trka 5. i 12. jula, kojima bi počeo ovogodišnji šampionat koji je odložen zbog pandemije koronavirusa, prenose mediji u toj zemlji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.