Brembo povećao profit za 51%

Izvor: Nacionalna klasa, 16.Nov.2014, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brembo povećao profit za 51%

Italijanski proizvođač kočnica Brembo ostvario je rast profita u trećem kvartalu za 51% zahvaljujući povećanju prodaje i boljim maržama. Kompanija prognozira da će do kraja godine zadržati ovako dobar nivo rasta.

Italijanska firma proizvodi kočnice za automobilske marke poput Ferrarija, Aston Martina i Porschea. Njen profit u periodu od jula do septembra povećan je na 30,4 miliona EUR, a prihodi su porasli za 12%, na 438,6 miliona EUR.

Brembo sada ima cilj da do kaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Nacionalna klasa << godine postigne rast za oko 14% do 15%, izjavio je potpredsednik kompanije Mateo Tiraboski (Matteo Tiraboschi). Kompanija je prethodno prognozirala da će u 2014. godini zabeležiti rast prihoda za 13%.

“Imajući u vidu da je poslednji kvartal obično najteži, očekujemo da brojka za čitavu godinu bude nešto ispod 16%, verovatno između 14% i 15%”, rekao je Tiraboski, a prenosi Auto njuz (Auto News).

Tiraboski je rekao da je Brembo spreman da razmotri prilike za kupovinu kompanija koje su na njegovom nivou po stručnosti i tehnologiji, ali da za sada ne razmatra nijedan konkretan posao.

Nastavak na Nacionalna klasa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nacionalna klasa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nacionalna klasa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.