Borila se za prava žena da voze, poklonili joj Mustang

Izvor: B92, 10.Jul.2018, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borila se za prava žena da voze, poklonili joj Mustang

Aktivistkinja za prava žena u Saudijskoj Arabiji, Sahar Hasan Nasif, dobila je od Forda na poklon novi Mustang GT kabriolet, nakon što je ženama u toj zemlji najzad dozvoljeno da upravljaju vozilima.

Odluka vlasti u Saudijskoj Arabiji da dozvoli ženama da voze automobile obradovala je i auto-kompanije, koje u milionima potencijalnih novih vozača vide moguće nove kupce.

Marketinška odeljenja bacila su se na posao još u jesen 2017, nakon što je obelodanjeno da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će pripadnice lepšeg pola smeti da sednu za volan od juna 2018. godine.

U sklopu promotivnih aktivnosti koje imaju za cilj da privuku žene vozače u Saudijskoj Arabiji, Ford je poklonio novi Mustang osobi koja se godinama borila za prava žena da upravljaju automobilom.

Penzionisana profesorka engleske književnosti, Sahar Hasan Nasif (63), dobila je ključeve od svog novog automobila na maloj svečanosti u Džedi, kojoj su prisustvovali članovi njene porodice i prijatelji.

Sahar je inače poznata po tome što je zbog svoje borbe bila čak i u zatvoru, kada je iz protesta objavila video na kome je snimljena kako ilegalno vozi auto:

Ford joj je poklonio baš Mustang zato što je saznao da joj je to omiljeni auto. Prvi put ga je vozila 1999. prilikom boravka u Kaliforniji i od tada je želela da ga kupi, kada jednog dana ženama bude dozvoljeno da voze u domovini.

Na kraju joj je tu želju ispunio sam proizvođač.

Ford je bio široke ruke, pa je za poklon odabrao najmoćniju kabriolet verziju sa 5.0 litarskim V8 motorom koji isporučuje 560 ks (412 kW) i 570 Nm i desetobrzinskim automatskim menjačem.

Vozilo je ofarbano u troslojnu žutu boju, dok je enetrijer crn. Mustang je opremljen 19 inčnim alu felnama, ima hlađena sportska sedišta sa kožnim presvlakama, SYNC 3 multimedijalni sistem i 12 inčnu digitalnu instrument tablu.

.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Borila se za prava žena da voze, poklonili joj Mustang

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jul.2018

Aktivistkinja za prava žena u Saudijskoj Arabiji, Sahar Hasan Nasif, dobila je od Forda na poklon novi Mustang GT kabriolet, nakon što je ženama u toj zemlji najzad dozvoljeno da upravljaju vozilima...Odluka vlasti u Saudijskoj Arabiji da dozvoli ženama da voze automobile obradovala je i auto-kompanije,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.