Bentley ugasio Bentaygu Diesel u Evropi

Izvor: B92, 04.Okt.2018, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bentley "ugasio" Bentaygu Diesel u Evropi

Pala je još jedna žrtva globalnog obračuna sa dizelima u Evropi, Bentley Bentayga.

Britanski premijum proizvođač neće više nuditi svoj SUV sa ovim pogonom na "Starom kontinentu", ali će biti dostupan za kupce u Rusiji, Australiji i Južnoj Africi.

U kompaniji su odluku objasnili sve striktijoj politici evropskih država prema dizel pogonu i razvoju Bentayge V8, te fokusiranju Bentleya na elektrifikaciju u budućnosti.

Predstavljen pre nekoliko godina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao prvi model u istoriji kompanije sa dizel pogonom, koristio je isti 4,0-litarski V8 sa trostrukim turbopunjačem iz Audija SQ7.

Bentley Bentayga Diesel je razvijao 435 KS i 900 Nm, ubrzavao iz mesta do 100 km/h za 4,8 sekundi, identično kao bratski model iz Audija, uz veću maksimalnu brzinu od 270 km/h.

To je Bentaygi doneo nezvaničnu titulu najbržeg SUV-a na svetu. U to vreme Bentley je tvrdio da je prosečna potrošnja ovog modela 7,3 l/100 km.

Za razliku od Bentayge, Audi SQ7 će i dalje da se prodaje u Evropi sa ovim pogonom, a početna cena ovog modela je oko 96.000 evra.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bentley "ugasio" Bentaygu Diesel u Evropi

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Okt.2018, 07:31

Pala je još jedna žrtva globalnog obračuna sa dizelima u Evropi, Bentley Bentayga.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.