Bentley ima novog šefa dizajna

Izvor: B92, 28.Maj.2023, 15:17

Bentley ima novog šefa dizajna

Bentley je imenovao Robina Pejdža za svog novog šefa dizajna dok se Tobias Sulman sprema da napusti marku i traži druge mogućnosti, piše Autoblog.

Pejdž je nedavno bio šef globalnog dizajna i korisničkog iskustva (UX) u Volvou, gde je bio odgovoran za oblikovanje električnih automobila švedskog brenda.

On je takođe bio šef dizajna enterijera u Bentleyu između 2001. i 2013. godine, nadgledajući modele kao što su Continental GT prve generacije i State Limousine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Kada Pejdž zameni Sulmana 1. septembra, on će imati zadatak da oblikuje Bentley električne automobile, od kojih bi pet trebalo da bude lansirano za pet godina od 2025.

Pejdž mavodi: „Pošto sam 17 godina radio u Bentleyu, uvek sam imao jaku vezu sa brendom i pomno sam držao na oku njegovu evoluciju. „Vratiti se i imati priliku da pomognem u postavljanju jezika dizajna za prve Bentley BEV, redefinisanje pravila uz zadržavanje kontinuiteta u prošlosti i sadašnjosti, jeste izazov koji imam privilegiju da vodim.”

Predsednik i izvršni direktor Adrian Holmark rekao je za Pejdža: „On se pridružuje u vreme kada oblikujemo još veću priču dok ubrzavamo naš put ka potpunoj elektrifikaciji do 2030. godine. „Njegova prethodna iskustva iz inovativnog dizajna automobila, u kombinaciji sa snažnim razumevanjem brenda Bentley, znači da je savršeno pozicioniran da nam omogući da ostvarimo naše buduće ambicije kao lidera u održivoj luksuznoj mobilnosti.”

Holmark je nedavno otkrio Autocaru da će se Bentley električna paleta sastojati od automobila koje poznajemo danas – Flying Spur, Bentayga, Continental GT i GTC – plus novi model. Dodao je da će oni biti „lako prepoznatljivi“ dok se i dalje razvija jezik dizajna brenda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.