Izvor: Nezavisne Novine, 23.Avg.2018, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Benelli spremio novi kruzer srednje kategorije

​Benelli je na prošlogodišnjem EICMA salonu mnoge iznenadio predstavljanjem velikog broja novih modela.

Tu se posebno istekao intrigantni 402S, motocikl koji bi najbolje mogli da opišemo kao minijaturni Ducati Diavel.

Pokreće ga Benellijev dvocilindarski agregat zapremine 399 kubika, a na raspolaganju ima 38,9 KS na 9.000 o/min. Ali kako ovaj agregat ima verziju od pola litra, bilo je neizbježno da se pojavi i varijanta sa takvim rješenjem.

Ono stiže >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << iz Kine, gdje je Benellijeva matična kompanija kod tamošnjih vlasti podnijela zahtjev za odobrenje, uz koji je priložila sliku koju vidite gore, kao i specifikacije novog modela nazvanog 502S.

Vizuelno, 502S je gotovo identičan 402S, s tim što ima radijalno postavljene kočione čeljusti na prednjem točku, koje izgledaju kao da su Brembo, a ne koa Benellijeve koje smo imali priliku da vidimo na modelu Leoncino 502, s kojim novi model (bar se tako čini) dijeli viljuške.

Kada je riječ o performansama, agregat od 500 kubika proizvodi 46,9 KS i omogućava maksimalnu brzinu od 160 km/h, dok kineski dokumenti navode da je težina motocikla 220 kg.

Imajući u vidu italijanske korene, očekujemo da liniju za 2019, uključujući i 502S, vidimo u novembru na sajmu u Milanu.

(Moto-berza.com)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.