Baterija za stari model skuplja od najnovijeg automobila

Izvor: B92, 09.Mar.2024, 00:14

Baterija za stari model skuplja od najnovijeg automobila

Uglavnom vlada mišljenje da električni automobili nisu jeftini, ali ovaj slučaj daje potpuno novu dimenziju toj tvrdnji.

Vlasnik jednog BMW i3 iz Sijetla šokirao se kada je video koliko košta da se zameni baterija na njegovom automobilu - lokalni servis, naime, procenio je ovaj posao na 71.208 dolara.

Ovoliko ne samo da ne košta ni čitav i3, već je skuplje i od najnovijeg modela, odnosno ovom čoveku se više isplati da kupi novi BMW i5 eDrive 40.

Ispostavilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se, nakon što je ovaj slučaj obelodanjen na društvenoj mreži Reddit, da su i drugi vlasnici i3 modela imali slične slučajeve, mada ne ovoliko ekstremne. Jedan korisnik je, tako, napisao da su mu za zamenu baterije tražili 30.000 dolara.

Komentatori su uglavnom pisali da iza ovakvog postupka servisa stoji "skrivena namera", odnosno da servisu uopšte i nije u cilju da popravi automobil, već želi da natera vlasnika da kupi novi automobil, pa zato stavlja ovako suludu cenu.

Inače, jedan baterijski modul za BMW i3 košta između 3.000 i 3.500 dolara, dok baterija ima osam ćelija, pa je očigledno da je cena od 71.000 dolara za popravku napumpana. Zašto - to znaju samo serviseri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.