Baksuz tera autonomne taksije: Za pet minuta se dva zaletela u isti kamion

Izvor: B92, 16.Feb.2024, 20:17

Baksuz tera autonomne taksije: Za pet minuta se dva zaletela u isti kamion

Kompanija autonomnih taksija Waymo doživljava teške dane.

Prvo se besna rulja okupila oko jednog njihovog automobila i zapalila ga u San Francisku, a prema najnovijim vestima, sva Waymo vozila u SAD su morala da u decembru da dobiju ažuriranje softvera zbog nesreća koje su se desile.

Situacija je pomalo bizarna - kako je Waymo objavio na zvaničnom blogu, u decembru 2023. su se dva njihova taksija u razmaku od par minuta zaletela u isto šlep vozilo. Srećom, nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bilo povređenih.

Kamion se, kako je objašnjeno, uključivao sa sporednog puta, a taksi nije išao dovoljno sporo kako bi mogao da stane na vreme. Nakon prvog sudara vozač kamiona je nastavio, ali je na njega kasnije naleteo drugi Waymo autonomni taksi, ovoga puta sa zadnje strane.

Videćemo kakva je budućnost autonomnih taksija uopšte, ali ako Waymo nastavi ovako završiće kao Cruise - zabranjeni i bez šanse za rad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.