BMW-ov veliki korak ka masovnoj elektrifikaciji: Praviće pola miliona elektromotora godišnje

Izvor: B92, 03.Jul.2020, 14:01

BMW-ov veliki korak ka masovnoj elektrifikaciji: Praviće pola miliona elektromotora godišnje

Bavarski proizvođač proširiće kapacitete svog najvećeg pogona u Evropi, kako bi u budućnosti mogao da pravi dovoljan broj pogonskih jedinica za svoje električne automobile.

BMW je počeo da unapređuje svoju fabriku u Dingolfingu u Nemačkoj, u kojoj se još od 2013. izrađuju elektromotori za model i3.

Kada se 2022. završi proširenje kapaciteta, u tom postrojenju će se godišnje praviti 500.000 električnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pogonskih sistema za BMW vozila na struju.

BMW e-drive pogonski sistem osim elektromotora obuhvata i prenosni sistem i upravljačku elektroniku, a nova generacija ovog sistema prvi put će se ugrađivati u BMW iX3 koji počinje da se prodaje ovog leta u Kini.

Inače, pogon u kome se izrađuju e-drive pogonski sistemi biće proširen čak deset puta, sa sadašnjih 8.000, na 80.000 kvadratnih metara.

Broj zaposlenih će takođe porasti na 2.000.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

BMW će praviti pola miliona elektromotora godišnje

Izvor: AutoBlog, 03.Jul.2020

Bavarski proizvođač proširiće kapacitete svog najvećeg pogona u Evropi, kako bi u budućnosti mogao da pravi dovoljan broj pogonskih jedinica za svoje električne automobile. Kako prenosi B92, BMW je počeo da unapređuje svoju fabriku u Dingolfingu u Nemačkoj, u kojoj se još od 2013. izrađuju...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.