BIVŠI KARADŽIĆEV SAVETNIK OSTAJE U ZATVORU: Jovanu Tintoru određen jednomesečni pritvor!

Izvor: Kurir, 11.Feb.2016, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BIVŠI KARADŽIĆEV SAVETNIK OSTAJE U ZATVORU: Jovanu Tintoru određen jednomesečni pritvor!

SARAJEVO - Sud BiH odredio je jednomesečni pritvor Jovanu Tintoru, osumnjičenom za zločine protiv čovečnosti.

Pritvor nekadašnjem savetniku predsednika RS-a Radovana Karadžića može da traje do 8. marta ili do nove odluke Suda, saopšteno je iz ove pravosudne institucije.

Sud je uvidom u dokazni materijal utvrdio da postoji osnovana sumnja da je Tintor počinio krivično delo za koje se tereti, i odredio mu pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << od bekstva. On je osumnjičen za zločin protiv čovečnosti i ratne zločine počinjene nad licima bošnjačke i hrvatske nacionalnosti na području opštine Vogošća i okoline.

Uhapšen je na graničnom prelazu Rača u ponedeljak, 8. februara, na osnovu poternice koju je za njim raspisalo pravosuđe BiH 1999. godine s obzirom na to da se nalazio na području Srbije.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.