BEZ NJEGA NIŠTA NE BI BILO ISTO: Preminuo legendarni dizajner Marčelo Gandini

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Mar.2024, 12:24

BEZ NJEGA NIŠTA NE BI BILO ISTO: Preminuo legendarni dizajner Marčelo Gandini

Mnogi mu duguju...
Kako navodi italijanski RaiNews, preminuo je Marčelo Gandini, legendarni dizajner odgovoran za brojne italijanske automobile.
Imao je 85 godina. Gandini je bio najpoznatiji po svom radu sa Lamborghinijem, gde je bio odgovoran za dizajniranje automobila kao što su Miura, Countach i Diablo. Takođe je bio dizajner modela Lancia Stratos, Bugatti EB110 i Fiat X1/9.
Dizajner rođen u Torinu je kreirao svoja najpoznatija dela dok je radio u italijanskoj dizajnerskoj kući Bertone od sredine 1960-ih do 1980. godine, stvarajući linije za automobile kao što su Alfa Romeo Montreal, Maserati Khamsin, originalni Volkswagen Polo i Ferrari 308 GT4.
Gandini se kasnije u svojoj karijeri...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.