BĆ, KA, TT... Da li znate čije su ovo registarske oznake?

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2021, 13:06

BĆ, KA, TT... Da li znate čije su ovo registarske oznake?

Registarske oznake u Srbiji se sastoje od dvoslovne oznake grada (ili opštine) pa tri ili četiri cifre i dva nasumična latinična slova.

Budući da previše vremena provodimo za volanom ili kao suvozači, sigurno ste se makar nekad tokom dugih vožnji i gužbi zagledali u registarske tablice kola ispred vas.

Registarske oznake tablica

Uvek je zanimljivo kada naiđete na originalnu kombinaciju brojeva ili slova, ali većina smatra da kada je reč o >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << početna dva slova, koja označavaju registarske oznake po mestima u Srbiji, nema ničega zanimljivog ni nepredvidivog, sigurno znamo sve. Da li je baš tako?

Dok je svima jasno čije su oznake BG, NI, NS, ČA i slično, da li biste mogli da pogodite koja mesta označavaju sledeće registarske oznake:

AC

BT



GL*

DE

ĐA*

KA

PE*

PZ*

TS

TT

UR*

U pitanju su sledeća mesta u Srbiji: Aleksandrovac (AC), Bačka Topola (BT), Bogatić (BĆ), Gnjilane (GL), Despotovac (DE), Đakovica (ĐA), Kanjiža (KA), Peć (PE), Prizren (PZ), Trstenik (TS), Tutin (TT), Uroševac (UR).

*Na teritoriji Kosova i Metohije, UNMIK izdaje posebne tablice za teritoriju pokrajine, ali srpsko stanovništo i dalje koristi tablice koje izdaju organi Republike Srbije. Praktično, na Kosovu i Metohiji se (čak i za jedno isto vozilo) paralelno koriste po dve registrarske tablice: Srbije i UNMIK-a.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.