BASF materijali garantuju udobnost novog Jamahinog konceptualnog vozila za kratke relacije

Izvor: Autoportal.rs, 19.Jul.2016, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BASF materijali garantuju udobnost novog Jamahinog konceptualnog vozila za kratke relacije

Konceptualno vozilo na tri točka pod nazivom 05GEN koristi prednosti BASF plastičnih materijala kao što su Infinergy i Elastollan.

Uz pomoć raznovrsnih plastičnih materijala kompanije BASF, novo koncept vozilo na tri točka 05GEN kompanije Yamaha Motor Co., d.o.o. („Jamaha“) putovanja na kraćim relacijama postaće povoljnija i udobnija. U periodu od 14. jula 2016. do 15. juna 2017. godine, nova generacija ovih vozila na električni pogon biće izložena u Muzeju arhitekture >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << Tojo Ito koji se nalazi u Imabariju na japanskom ostrvu Omišima.

Kod modernih vozila ključ udobne i opuštajuće vožnje predstavljaju gume. Infinergy®, kao prvi prošireni termoplastični poliuretan u svetu i termoplastični poliuretan Elastollan®, materijali su kompanije BASF koji su korišćeni u izradi guma za vozilo 05GEN kako bi upotpunili ugođaj u vožnji. Karakteristična ćelijska struktura materijala Infinergy obezbeđuje upečatljiv dizajn, dok Elastollan nudi mogućnost dodavanja raznovrsnih tekstura i boja na samoj površini gume.

Endi Postltvajt, viši podpredsednik sektora Proizvoda za poboljšanje performansi materijala, za azijsko-pacifičku oblast rekao je: „Jamahino vozilo nove generacije ima za cilj da poboljša uslove i kvalitet vožnje za one koji putuju na kraćim relacijama. Mi to u potpunosti razumemo i trudimo se da u designfabrik® od ideja stvorimo proizvode za svakodnevnu upotrebu koji će ljudima poboljšati kvalitet života. Time što smo naše konsultantske usluge po pitanju boje, materijala i završne obrade ponudili Jamahi, pomogli smo im da realizuju svoj dizajnerski koncept pod nazivom ‘Prefinjena Dinamičnost’ (Refined Dynamism).“

BASF-ov designfabrik® u Tokiju pruža podršku industrijskim dizajnerima i inženjerima da od  kreativnih ideja dođu do krajnjeg proizvoda tako što im kroz svaku fazu razvoja proizvoda daje savete o potencijalnoj primeni različitih materijala.

Nastavak na Autoportal.rs...






Povezane vesti

Yamahin električni tricikli za kratke relacije

Izvor: B92, 19.Jul.2016

Konceptualno vozilo na tri točka pod nazivom 05GEN konstruisano je u saradnji sa kompanijom BASF koja je razvila specijalne plastične materijale za točkove.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.