Automobilska trka do meseca

Izvor: B92, 03.Dec.2020, 17:59

Automobilska trka do meseca

Ilon Mask ima novu "ludu" ideju.

SpaceX kompanija koja je u vlasništvu Ilona Maska planira da u svemir pošalje dva automobila koja će se trkati do svemira.

Kako prenosi Business Insider, ta trka će se dogoditi naredne godine.

SpaceX je angažovao čuvenog Frenka Stivensona, poznatog dizajnera McLarena, BMW i Ferrarija i on je rekao da je projekat takav da pomaže u napretku tehnologije koja će se razvijati u budućnosti.

"Ovaj projekat će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dozvoliti da se ostvare mnogi snovi i da se još jednom pokaže da ništa nije nemogće. Svemir je fascinantan, ogroman neistarženi prostor i ja sam vrlo srećan štoo ću svojim znanjem doprineti oakvom projektu", rekao je Frenk Stivenson.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.