Automobili koji su stvorili trendove

Izvor: Autoportal.rs, 20.Avg.2015, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Automobili koji su stvorili trendove

Tržište automobila godinama prati neke standarde koje su postavili stariji, jako uspešni model. Većina njih je iz perioda '90-ih. Evo šta su revolucionarni automobili uveli kao standardnu praksu koju vidimo danas.

Mazda "MX-5 Miata" (1990)

Najprodavaniji sportski dvosed u istoriji automobila sigurno ima pravi recept koji bi trebalo slediti. Nakon uspeha ovog Japanca tržište je preplavljeno sportskim dvosedima; pogledajte samo brojne BMW i Mercedes modele.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << />
BMW "Serije 3", "E36" (1993)

Kompaktni modeli iz premijum segmenta mogu da zahvale ovom automobili koji je "probio led". BMW "Serija 1" je pravi primer nastavka uspešne priče.

Toyota "RAV4" (1994)

Tržište kompaktnih krosovera nije ni postojala pre dve decenije kada se pojavio ovaj model. Sada ih ima na svakom koraku, svaki proizvođač ima barem po dva različita modela a za sve to zasluge idu ovom Japancu.

Audi "RS2" (1994)

Prvi sportski karavan na tržištu odgovoran je za nastajenja "Quattro" familije. Zanimljivo je da je napravljen kao plod saradnje Audija i Porsche-a koji ponovo sarađuju.

Mercedes "M" klase (1997)

Luksuzni SUV modeli postojali su i pre ovog Nemca u vidu Range Rover i Jeep primeraka ali Mercedes je na velika vrata predstavio ovu vrstu automobila.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.