Izvor: Nezavisne Novine, 12.Jun.2017, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Automobile će prodavati iz automata

U SAD-u je bivši zatvorenik došao na novu ideju o potencijalnoj zaradi, osnovavši kompaniju Carvana, čiji je cilj prodavati korištene automobile iz automata, kao što se prodaju sokovi ili čokoladice.

Carvana je privukla ogromno zanimanje investitora, tako da je prikupila prvih nekoliko miliona početnog kapitala. Aparat za prodaju automobila biće povećih dimenzija, a moći će zaprimiti do šezdeset vozila.

Zgrada ima 15 spratova, a robotizovani sistem će spustiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << automobil s odgovarajuće police do svog novog vlasnika. Dakle, vlasnik će putem interneta ili putem ekrana smještenog u podnožje izabrati automobil, koji je korišten, ali ima certifikate o ispravnosti i pouzdanosti, izvršiće uplatu kreditnom karticom, i vozilo će se za trenutak naći ispred njega.

(autoportal.hr)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.