Auto-mehaničar otkriva: Popravke mogu i duplo da poskupe VIDEO

Izvor: B92, 08.Avg.2023, 10:07

Auto-mehaničar otkriva: Popravke mogu i duplo da poskupe VIDEO

Nevreme koje je pre nekoliko dana pogodilo Srbiju, oštetilo je mnogo vozila, oštetilo je mnogo kuća, a automobili koji su se našli na ulicama i trotoarima ostajali su bez šoferšajbni, sa ulubljenim krovovima i slično, i zbog toga su auto-servisi sada puni jer se saniraju te štete.

Kako navodi reporterka TV Prva, popravka od ulubljenja koštala je negde oko 10 evra, negde možda i 15, a sada je ta cena i dvaput veća.

Auto-mehaničar Pavle Zogović potvrdio je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u razgovoru da su servisi svakako puni i zbog toga što je sezona odmora, odnosno putovanja na more, planinu i dr.

"Pored toga, zbog ovih svih havarija na kolima, dodatno su popunjeni kapaciteti i to neminovno vuče jedno za drugim posledicu da se naravno i cena usluge povećava, zato što je obim posla daleko veći nego što je inače. Što se tiče tih šteta na kolima, verovatno je bar trećina automobila u gradu nastradala u nekoj meri, tako da je pretpostavka da će još neki period servisi biti puni", objasnio je on.

Takođe, on se osvrnuo na to da je moguće i poskupljenje.

"Moja pretpostavka je da mogu cene da odu i na duplo, zato što je jednostavno nemoguće postići sve to i verovatno će to samo po sebi tražiti više materijala, više truda, ostajanje prekovremeno na radnom mestu, tako da pretpostavljam da može da se desi da nešto što je koštalo 10 bude sada trenutno i 20", istakao je Zogović.

Tokom razgovora se osvrnuo na automobil koji mu je stigao na popravku, na kome je izbrojano 45 ulubljenje, šoferšajbna je potpuno uništena, te je otkrio koliko će da košta ta popravka.

"Što se ovog primera tiče, kako smo izbrojali samo za haubu ovog vozila, za izvlačenje takozvane masaže karoserije vlasnik ovog vozila treba da izdvoji oko 950 evra, i to po cenovniku koji je bio, da kažemo, aktuelan pre svih ovih dešavanja. Šoferšajbna na ovom automobilu može da košta od 200 do 500 evra, sa ugradnjom, koja može biti od 50 do 150 evra, i to je sve opet računamo bez celog krova, koja je još veća površina na ovom vozilu u odnosu na haubu", objasnio je on.

Na pitanje da li bi trebalo vozači da kupe i na svoju ruku iskoriste pištolj koji izvlači ulubljenja, on je naveo da ne bi trebalo samostalno da koriste taj alat, jer je to jako komplikovana procedura.

Opširnije pogledajte u video-prilogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.